HTML

Ferencváros B-közép

Ferencváros B-közép. Múlt, jelen, jövő: lelátói középpontban, közéleti célkeresztben.

Kezdetek - a név eredete

2011.02.01. 20:46 SzP

Az FTC történelméről a leggazdagabb irodalom Nagy Béla nevéhez fűződik. Több mint száz kiadvány készült a Ferencváros életéről. Ennek egyes részei tárgyalják a B-közép keletkezését. Nézzük először magát az elnevezést.

Az első Fradi-pálya a Soroksári úton működött, de azt viszonylag hamar kinőtte a csapat és közönsége. Az Üllői úti új pálya első hivatalos mérkőzésére 1911 februárjában került sor. A kezdeti építkezés is jelentős összegbe került. Ezért részvényeket lehetett vásárolni, amely bevétellel járt a Clubnak és a részvényesnek is. A ferencvárosi közönség jelentős segítséget nyújtott a részvényvásárlással, majd azt fokozatosan adta vissza a Clubnak további segítséget nyújtva ezzel. A jelenbe ugorva, habár a 2006 utáni tagsági rendszer nem vált életképessé, ma is rendkívül fontos feladat a „részvényvásárlás”, jegy és bérlet formájában.

Ebben a szellemben született meg tehát az Üllői úti Fradi-pálya. Az évek során fokozatosan jött létre a stadion szerkezete. A, B illetve C fatribünök létrehozásával. A „B” tribün állórészének közepén helyezkedett el az a társaság, amely az ősi, eredeti B-közepet alkotta.

 

 (foto: www.tempofradi.hu)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-kozep.blog.hu/api/trackback/id/tr872631889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mikrobi 2014.04.29. 12:00:43

De melyik része a lelátónak a B-közép?
süti beállítások módosítása