HTML

Ferencváros B-közép

Ferencváros B-közép. Múlt, jelen, jövő: lelátói középpontban, közéleti célkeresztben.

Blog a B-középről

2011.01.31. 21:10 SzP

Az első rendkívüli bejegyzés után következzen az, amiért magát a blogot megálmodtam. Magyarországon szinte mindenkinek van véleménye a Fradiról, a Táborról, keménymagról stb. Rengeteg a fél- vagy hamis információ. Legyen szó teljesen laikus, vagy a fociban érdekelt, de ellentétes szimpátiával rendelkező emberekről. Annyi példa van ezekre, hogy felsorolni is lehetetlen. Csak érzékeltetésképpen egyet:

Az aktív, magyar focit szerető emberek között általában két típus létezik. Az egyik szereti, imádja a Fradit, a másik gyűlöli, megveti. A legtöbb ilyen csapat keménymagját régebben nagyon gyakran, de manapság is illetik B-közép megnevezéssel. Ez egy Ferencváros szurkoló számára, - aki pontosan ismeri a csapat történelmét – megelégedettséggel nyugtázható tévedés.  Hiszen a legnagyobb tábor klasszikus elnevezését másolják az újságírók és más csapatok szurkolói. Az utóbbiak miközben gyűlölik a Ferencvárost, magukat fradista jelzővel illetik.  Ha tudnák… 

Ez csak egy példa volt, de sok ilyen van a közélet különböző területein. Nem csak a Fradi-családon kívül van sötét folt a B-középpel kapcsolatban. Azt hiszem nekünk Ferencváros szurkolóknak is sokat jelent, megerősít, ha pontosan ismerjük múltunkat. Komoly ereje van és hitet ad. A B-közép történetének ismerete megerősít abban, hogy tényleg „mi vagyunk a Ferencváros”. Most amikor írom ezeket a sorokat, újabb baljós hírek jönnek. Éppen egy McCabe-közlemény formájában. A kizárás utáni időszak, a sikertelen tenderek miatti tüntetések után, most lehet, hogy újra a szurkolókra hárul komoly szerep.

Félreértések elkerülése végett, egyáltalán nem kívánok olyan dolgokról, belső ügyekről írni, ami nem is az internetre való. Szeretném a teljesség minél nagyobb igényével bemutatni azt a világot, amelyet a Ferencváros B-közepe jelent. Rengeteg régi történet, visszaemlékezés segít ebben.

A Ferencváros és Tábora valamint a magyar társadalom- és politikatörténet különleges kapcsolata szélesebb megvilágításba kerülhet fradista, ellenszurkoló és laikus számára is. A B-közép ugyanis nem csak egy sportszerető, múltbéli társaság. Sokkal inkább társadalmi és politikai tényező. Reményeim szerint erről fog szólni ez az oldal.

                               Ferencváros B-közép

                          Lelátói középpontban, közéleti célkeresztben

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-kozep.blog.hu/api/trackback/id/tr712628973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása